Kukapa meistä ei ansaitsisi parempaa palkkaa?

KUVITUSKUVA (MSPARK0 / PIXABAY)

LINNEA

Ensin sairaanhoitajat ja nyt muut kunta-alan työntekijät ovat vaatimassa lisää palkkaa. Vaativasta työstä ei kuulemmas makseta tarpeeksi.

Kenenpä työ ei olisi vaativaa ja tärkeää?

Jos Duunitorin palkkavertailua on uskominen, niin sairaanhoitajan keskimääräinen palkka on noin 3200 euroa kuukaudessa. Apu-lehti tietää kertoa, että yli puolet suomalaisista palkansaajista tienaa alle tämän, ”vajaat 3000 euroa tai vähemmän”. Tästä voikin mielestäni päätellä, ettei sairaanhoitajat suinkaan ole Suomessa pienituloisia tai alipalkattuja, ainakaan keskimäärin.

Entäpäs opettajat? Duunitorin mukaan luokanopettajan keskimääräinen palkka on kuntasektorilla yli 3600 euroa ja aineenopettajan noin 3500 euroa, eli opettajatkin ovat Suomessa keskimäärin hyvin palkattuja.

Kaikki ovat nyt pyytämässä käsi ojossa lisää rahaa. Työttömille lisää rahaa, puolustusvoimille lisää rahaa, hyväpalkkaisille palkansaajille lisää rahaa. Mistä tämä kaikki raha otetaan?

Ehdotankin siis, että pienennetään mieluummin suurituloisimpien palkkoja. Onko johtajantehtävissä olevien oikeasti pakko tienata kaksi tai kolme kertaa enemmän kuin alaistensa? Tekeekö se, että heidät on valittu johtavaan virkaan, heidän työstään todellakin kaksi tai kolme kertaa vaativampaa kuin kaikkien muiden töistä?

Palkkatasa-arvoa voi lisätä näinkin eli ylhäältä sahaamalla ja samalla säästetään rahaa ilman, että keneltäkään viedään edes leipää suusta.

LINNEA

Yksi vastaus

  1. Pinja avatar

    Hyvä puheenvuoro.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Uusimmat julkaisut

Kaukainen muisto ystävästä

ANNI KANNIAINEN Kaukainen muisto ystävästä säilyy sydämessä / laatikkoon sen nimen sulkee / kolmanteen sydänkammioon. […]

Kaksi rantaa – Два берега

RUSLAN VESTERINEN Kaksi rantaa, joki niiden välissä… / Kaksi rantaa, niiden välissä ohut jääkerros, / Vesi juoksee, mutta jää seisoo. / Jää on päällä ja vesi pohjassa. / Jäällä on kalastajia, vedessä karppeja. […]

Storms – Tormentas

MARGARITA VULGARE I was born to endure these kinds of storms / Though it’s something I never asked for / I wish I could dance under the lightnings / But I’m not that kind of gal / Not at all […]

Öljytie

ANNI KANNIAINEN Kuljen öljyteitä / tuhokoneidensa melutessa / tässä muovikaupungissa / vaivoin osaan hengittää / He kehystävät tuhonsa / ja peittävät sen kimalteella / säveltävät profetian / lopun oopperan, / se toteen käy. […]

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: