Valossa

NOORA L.

Lyhytnovelli.


Tähän aikaan vuodesta auringonnousut ovat erityisen pitkiä. Olen saapunut kalliolle seuraamaan, kuinka maisema kietoutuu hohtavaan punaan. On kuin taiteilija olisi pyöräyttänyt sivellintään palettinsa kauneimmissa sävyissä, ja maalannut sitten herkin vedoin silkkihunnun metsän ylle. Minulla ei ole kiire mihinkään, eikä kukaan tiedä missä olen.

Menestys ja sitten menetys, kannattiko ahmia kaikkea kerralla? Kirjapino pöydälläni oli aina valtava, ja lukuisten ruutuvihkojeni ahtaiden rivien väleihin mahtui vain ohuen ohut punakynäviiru. Aamulla töihin, illalla kotiin. Aamulla takaisin töihin. Pyrin niin kiivaasti kohti mahdottomia maalejani, etten huomannut miten aika ympärilläni särkyi.

Viime yönä on satanut hieman, mutta kosteus haihtuu kallion pinnasta heti kun auringon säteet osuvat siihen. Jostain kaukaa kuuluu metsälintujen ääniä, kuuntelen niitä kerrankin herkällä korvalla. Täällä linnut laulavat vielä täyspitkiä säveliä, toisin kuin kaupungissa, jossa niiden lajitoverit joutuvat lyhentämään soidinääntänsä saadakseen sen kuulumaan liikenteen yli. Minäkin lyhensin milloin kahvi-, milloin lounastaukojani, jotta saisin enemmän aikaan.

Päivä on koittanut ja pilvissä näkyy hivenen persikan sävyä. Minä istun hiljaa, maisemassa hehkuen ja tunnen kuinka pastellihuntu kietoo sisäänsä minut ja metsän. Ei ole kiire mihinkään, eikä kukaan tiedä missä olen.

NOORA L.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Uusimmat julkaisut

Kaukainen muisto ystävästä

ANNI KANNIAINEN Kaukainen muisto ystävästä säilyy sydämessä / laatikkoon sen nimen sulkee / kolmanteen sydänkammioon. […]

Kaksi rantaa – Два берега

RUSLAN VESTERINEN Kaksi rantaa, joki niiden välissä… / Kaksi rantaa, niiden välissä ohut jääkerros, / Vesi juoksee, mutta jää seisoo. / Jää on päällä ja vesi pohjassa. / Jäällä on kalastajia, vedessä karppeja. […]

Storms – Tormentas

MARGARITA VULGARE I was born to endure these kinds of storms / Though it’s something I never asked for / I wish I could dance under the lightnings / But I’m not that kind of gal / Not at all […]

Öljytie

ANNI KANNIAINEN Kuljen öljyteitä / tuhokoneidensa melutessa / tässä muovikaupungissa / vaivoin osaan hengittää / He kehystävät tuhonsa / ja peittävät sen kimalteella / säveltävät profetian / lopun oopperan, / se toteen käy. […]

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: