Keskustojen kadut lämpimiksi

KREETA LINDROOS

Viimeiset kaksi talvea ovat olleet Etelä-Suomea myöten lumisia. Kadulla on vaikeaa kävellä sohjon keskellä tai jääpinnalla: se muodostuu auraamisesta ja hiekoittamisesta huolimatta nopeasti, kun lämpötilat vaihtelevat nollan molemmin puolin. Liikuntarajoitteiset jumiutuvat näillä säillä viikoiksi kotiin, ja kaatumiset aiheuttavat ikäviä loukkaantumisia ja kalliita sairaalakäyntejä. Hyvin liikkuvakin saattaa vähentää terveellistä ulkoilua, kun kadut ovat niin auttamattomassa kunnossa.

Tähän olisi tehokkaana ratkaisuna keskusta-alueilla katujen lämmittäminen. Näin tulisi edes rajallinen alue, jolla voi liikkua ja asioida turvallisesti. Ei tarvitsisi myöskään aurata ja hiekoittaa lämmitettyä katua. Jos lumiset ja sateiset talvet ovat ilmastonmuutoksen seurauksena tulleet jäädäkseen, olisi katujen lämmitys varmasti monia ilahduttava ja pitkällä ajanjaksolla mahdollisesti säästöjäkin tuova ratkaisu.

KREETA LINDROOS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Uusimmat julkaisut

Kaukainen muisto ystävästä

ANNI KANNIAINEN Kaukainen muisto ystävästä säilyy sydämessä / laatikkoon sen nimen sulkee / kolmanteen sydänkammioon. […]

Kaksi rantaa – Два берега

RUSLAN VESTERINEN Kaksi rantaa, joki niiden välissä… / Kaksi rantaa, niiden välissä ohut jääkerros, / Vesi juoksee, mutta jää seisoo. / Jää on päällä ja vesi pohjassa. / Jäällä on kalastajia, vedessä karppeja. […]

Storms – Tormentas

MARGARITA VULGARE I was born to endure these kinds of storms / Though it’s something I never asked for / I wish I could dance under the lightnings / But I’m not that kind of gal / Not at all […]

Öljytie

ANNI KANNIAINEN Kuljen öljyteitä / tuhokoneidensa melutessa / tässä muovikaupungissa / vaivoin osaan hengittää / He kehystävät tuhonsa / ja peittävät sen kimalteella / säveltävät profetian / lopun oopperan, / se toteen käy. […]

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: