Esittelyssä Pieni ääni

PIENEN ÄÄNEN TOIMITUSKUNTA

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä Pieni ääni on ja miksi se on olemassa.


Mikä Pieni ääni on?

Pieni ääni on joulukuussa 2021 perustettu blogimuotoinen verkkojulkaisu, johon kuka tahansa voi ehdottaa kirjoittamaansa artikkelia julkaistavaksi.

Miksi Pieni ääni on perustettu?

Pieni ääni sai alkunsa halusta tarjota uudenlainen julkaisualusta teksteille ja kirjoittajille, jotka eivät saa näkyvyyttä journalistilähtöisessä tai sosiaalisessa mediassa tai joiden ilmaisulle ne eivät tarjoa sopivia ratkaisuja.

Tavoitteemme on luoda tilaa analyyttisille ja pohtiville teksteille, joiden sanomaa merkkimäärän tai palstatilan vähyys tai keskustelun nopeatempoisuus ei rajoita tai pakota kärjistämään vaan joissa kenen tahansa on mahdollista esittää harkittuja ja perusteltuja näkökulmia ja avauksia.

Haluamme tarjota ilmaisukanavan myös kirjoittajille, joilla ei ole intoa, aikaa tai osaamista pitää omaa blogia, mutta jotka ajoittain tahtovat kirjoittaa yleisölle tärkeinä tai kiinnostavina pitämistään aiheista.

Millaisia tekstejä Pienessä äänessä julkaistaan?

Pieneen ääneen voi lähettää tekstejä kuka tahansa.

Julkaisemme artikkeleita kolmessa kategoriassa, jotka on määritelty tekstien pituuden mukaan. Äänenavauksen enimmäismerkkimäärä on 1 000 merkkiä välilyönnit mukaan luettuina. Puheenvuoron enimmäispituus on 3 000 merkkiä, mikä on tyypillinen enimmäispituus sanomalehtien julkaisemille mielipidekirjoituksille. Syväluotauksessa on mahdollista käsitellä jotakin aihetta perusteellisemmin ja monipuolisemmin: sen maksimipituus on 9 000 merkkiä.

Artikkeleiden aiheita ja muotoa ei ole rajattu. Pieneen ääneen voi tarjota esimerkiksi esseen, pakinan, mielipiteen tai kritiikin. Pienessä äänessä on myös runopalsta, jossa julkaisemme toimitukseen lähetettyjä runoja.

Mitä Pieni ääni ei ole?

Pieni ääni ei ole sitoutunut mihinkään poliittiseen liikkeeseen tai puolueeseen. Se on myös kaupallisesti sitoutumaton.

Pieni ääni ei ole vastamedia. Mielestämme journalismin taso Suomessa on korkea. Emme siis pyri luomaan vaihtoehtoa journalistilähtöiselle medialle vaan tarjoamaan julkaisutilaa kirjoittajille, jotka eivät ole toimittajia, mutta jotka haluavat käydä keskustelua muualla kuin sosiaalisessa mediassa tai omassa blogissa. Pyrimme siihen, että julkaisuissamme noudatetaan Julkisen sanan neuvoston Journalistin ohjeita kuitenkin huomioiden se, etteivät tekijät omaa toimittajan ammatillista pätevyyttä tai asemaa.

Millaisia tekstejä Pienessä äänessä ei julkaista?

Emme julkaise tekstejä, jotka sisältävät vihan lietsontaa tai vihapuhetta mitään ihmisryhmää kohtaan, joissa hyökätään yksittäisiä henkilöitä vastaan, loukataan jonkun ihmisarvoa tai jotka sisältävät jonkun yksityiselämän suojaa loukkaavia tietoja. Emme julkaise myöskään tekstejä, joissa pyritään rajoittamaan alisteisessa asemassa olevien ihmisten vapautta tai ihmisoikeuksia tai luomaan heistä tarkoituksellisesti negatiivisia mielikuvia. Toivomme monipuolista ja kunnioittavaa keskustelua.

Pyrimme myös parhaamme mukaan välttämään virheellisen tiedon julkaisemista. Toivommekin, että ennen tekstien lähettämistä kirjoittajat varmistavat, että faktat ja mielipiteet on helppoa erottaa toisistaan tekstejä lukiessa. Jos virheellisiä tietoja päätyy johonkin jo julkaistuun artikkeliin, toimitus voi jälkikäteen lisätä oikaisun artikkelin liitteeksi. Toivomme kuitenkin, ettei toimitukseen lähetetä pyyntöjä tehdä oikaisuja mielipidekysymyksiin. Parempi keino ottaa kantaa on kirjoittaa huolella laadittu artikkeli, jossa esittelet eriävän näkökulmasi perusteluineen.

Emme julkaise tekstejä, jotka on jo julkaistu muualla.

Ketkä Pientä ääntä toimittavat?

Pienen äänen toimituskunnassa on tällä hetkellä kaksi henkilöä. Olemme nuoria aikuisia, jotka tulevat erilaisista taustoista ja edustavat erilaisia koulutusaloja ja -asteita. Yhdessä pystymme julkaisemaan suomen-, ruotsin-, englannin- sekä venäjänkielistä sisältöä. Toiveenamme on, että tulevaisuudessa saamme toimitustiimiin lisää jäseniä ja mahdollisuuden julkaista tekstejä myös muilla kielillä, jos sille ilmenee kysyntää.

Kuinka voin tarjota tekstiä Pieneen ääneen?

Voit tarjota kirjoitustasi Pieneen ääneen lähettämällä sen sähköpostilla osoitteeseen pieniaani@gmail.com. Julkaisemme tekstejä mieluiten kirjoittajan omalla nimellä, ellei aiheen arkaluontoisuus ole esteenä. Otamme vastaan mielellämme myös kehitysehdotuksia.

PIENEN ÄÄNEN TOIMITUSKUNTA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Uusimmat julkaisut

Kaukainen muisto ystävästä

ANNI KANNIAINEN Kaukainen muisto ystävästä säilyy sydämessä / laatikkoon sen nimen sulkee / kolmanteen sydänkammioon. […]

Kaksi rantaa – Два берега

RUSLAN VESTERINEN Kaksi rantaa, joki niiden välissä… / Kaksi rantaa, niiden välissä ohut jääkerros, / Vesi juoksee, mutta jää seisoo. / Jää on päällä ja vesi pohjassa. / Jäällä on kalastajia, vedessä karppeja. […]

Storms – Tormentas

MARGARITA VULGARE I was born to endure these kinds of storms / Though it’s something I never asked for / I wish I could dance under the lightnings / But I’m not that kind of gal / Not at all […]

Öljytie

ANNI KANNIAINEN Kuljen öljyteitä / tuhokoneidensa melutessa / tässä muovikaupungissa / vaivoin osaan hengittää / He kehystävät tuhonsa / ja peittävät sen kimalteella / säveltävät profetian / lopun oopperan, / se toteen käy. […]

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: